Package Search
 
Members: 353 | Topics: 767 | Posts: 3211
We welcome our newest member: ClintBarton
Info
» You aren't logged in, login or registerOnline: No members and 10 guests | Time: 21:08
I can't mount a NTFS partition
paldo Support Forum    paldo    General Support
Reply Reply   Subscribe Topic Subscribe Topic
3 posts found.
 I can't mount a NTFS partition
Junior Mitglied
 
 
 
Posts: 2
Registered: 2010-07-06
Hello,
I'm running the stable x86 liveCD (2010-07-04). All is ok, except when I try to mount a Win XP NTFS partition. After autentication, it appears this message: "Unable to mount 80 GB Filesystem. Error mounting: mount: unknown filesystem type 'ntfs'".

Do you have any idea?

Thanks in advance.
seacat
Profile   Private Message
Created: 2010-07-06 05:31
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
 Re: I can't mount a NTFS partition
Senior Mitglied
 
 
 
Posts: 216
Registered: 2008-07-04
This is a problem with ntfs3g program...

The system tries to mount ntfs partitions throught the command /sbin/mount.ntfs but ntfs-3g installs at /sbin/mount.ntfs-3g so you need to symlink

Code[In neuem Fenster öffnen]
sudo ln -sv /sbin/mount.ntfs-3g /sbin/mount.ntfs

 
..............................
OSs: Paldo-testing x86_64 :: HP Pavilion dv9680ez
Profile   Private Message   E-Mail
Created: 2010-07-09 00:56
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
 Re: I can't mount a NTFS partition
Junior Mitglied
 
 
 
Posts: 2
Registered: 2010-07-06
I see. This is a solution for an installed system, but running in live mode I'll have to write the command each time I boot the system.

I think should be interesting to add this symlink to the ISO for having NTFS partitions accessible since the boot.

Thank you for your response.
Profile   Private Message
Created: 2010-07-09 03:31
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
Subscribe Topic Subscribe Topic
powered by bitron board 1.23a