Package Search
 
Members: 353 | Topics: 767 | Posts: 3211
We welcome our newest member: ClintBarton
Info
» You aren't logged in, login or registerOnline: No members and 5 guests | Time: 18:13
Aspell not working [solved]
paldo Support Forum    paldo    General Support
Reply Reply   Subscribe Topic Subscribe Topic
7 posts found.
 Aspell not working [solved]
Junior Mitglied
 
 
 
Posts: 28
Registered: 2008-05-12
Aspell does not work with me. When I want to check a file with

Code[In neuem Fenster öffnen]
aspell check example.txt

I get following error message:

Code[In neuem Fenster öffnen]
Fehler: No word lists can be found for the language "de_DE".

Also the spell checking in gedit does not work.

I thought that probably not all dictionaries are installed and tried to install aspell, but upkg informed me that aspell is already completely installed:

Code[In neuem Fenster öffnen]
[root@paldo-laptop:/home/debianux]# upkg-install aspell
Generating script...
Writing script...
Executing script...
System already up-to-date.
Profile   Private Message
Created: 2008-11-10 14:20 | Modified: 2008-11-11 00:03 by Debianux
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
 Re: Aspell not working!?
Mitglied
 
 
 
Posts: 78
Registered: 2008-08-16
Hi Debianux,
I can confirm this. No spellcheck in any apps except the forum here
I use the "testing" branch.

It's nott a pick teal butt id wuld pe nice iff someone cud fux dis!
Profile   Private Message
Created: 2008-11-10 15:28
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
 Re: Aspell not working [bug]
Junior Mitglied
 
 
 
Posts: 28
Registered: 2008-05-12
Isn’t there any possibility where I can post this bug?
Profile   Private Message
Created: 2008-11-10 19:44
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
 Re: Aspell not working [bug]
Administrator
 
 
 
Posts: 426
Registered: 2004-09-09
Have you installed the appropriate dictionaries? For example,

Code[In neuem Fenster öffnen]
upkg-install --tag=de aspell
Profile   Private Message   Web
Created: 2008-11-10 19:47
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
 Re: Aspell not working!? [solved]
Junior Mitglied
 
 
 
Posts: 28
Registered: 2008-05-12
Sorry, then it is not a bug. I did not know that I have to install the dictionaryies with “--tag=…”. Thank you very much for your help and sorry for the inconvenience.
Profile   Private Message
Created: 2008-11-11 00:02
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
 Re: Aspell not working [solved]
Moderator
 
 
Linux-Dude
 
Posts: 1187
Registered: 2006-11-23
well we should point out more the special cmds of upkg like --tag
Profile   Private Message   E-Mail
Created: 2008-11-11 01:40
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
 Re: Aspell not working [bug]
Mitglied
 
 
 
Posts: 78
Registered: 2008-08-16
Zitat
Original erstellt: 2008-11-10 10:47 von juerg
Have you installed the appropriate dictionaries? For example,

Code[In neuem Fenster öffnen]
upkg-install --tag=de aspell


Thanks for posting that juerg :-)
sudo upkg-install --tag=en aspell
did the trick and now evolution as well as
OpenOffice spell (better than i do)! YAY

Profile   Private Message
Created: 2008-11-11 22:55
Highlight selected Text   Edit   Delete   Quote Reply
Subscribe Topic Subscribe Topic
powered by bitron board 1.23a